COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 575 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 57 лица, од којих је 3 млађе, 27 средње и 27 старије животне доби. Ради се о 30 лица мушког и 27 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бања Луке, осморо из Теслића, седморо из Бијељине, петоро из Дервенте, четворо из Чајнича, троје из Добоја, по двоје из Зворника, Котор Вароши, Приједора, Угљевика и Фоче, те по једно из Братунца, Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Лопара, Модриче, Српца, Челница и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je девет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је четворо из Бања Луке, те по једно из Фоче, Рогатице, Челинца, Котор Вароши и Кнежева.

До сада je у Републици Српској потврђен 63831 случај вируса корона, а преминулo je 3646 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 45701 лице, а тестирано је 272439.

Укупан број хоспитализованих лица је 389 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 143, а у осталим болницама 246. На респиратору je 41 лице (20 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 21 у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3201 лице, а надзор је завршен код 189043.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.