COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 26.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 336 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 43 lica, od kojih je 2 mlađe, 22 srednje i 19 starije životne dobi. Radi se o 18 lica muškog i 25 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trinaestoro lica je iz Banja Luke, šestoro iz Laktaša, petoro iz Bijeljine, četvoro iz Milića, troje iz Kotor Varoši, po dvoje iz Mrkonjić Grada i Prnjavora, te po jedno iz Bratunca, Vlasenice, Gradiške, Kneževa, Pelagićeva, Srebrenice, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, troje iz Novog Grada, po dvoje iz Bijeljine, Kotor Varoši i Laktaša, te po jedno iz Prijedora, Foče, Han Pijeska, Šipova, Gradiške, Mrkonjić Grada, Ribnika, Stanara, Teslića, Dervente, Broda, Vukosavlja, Doboja i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 60867 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3284 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41886 lica, a testirano je 254815.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 994, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 410, a u ostalim bolnicama 584. Na respiratoru je 91 lice (49 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 42 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7428 lica, a nadzor je završen kod 177533.

Napomena: Dana 25. 4.2021. godine, naknadno su prijavljena četiri smrtna slučaja, koja su se desila u prethodnom periodu (troje lica iz Banja Luke i jedno iz Doboja).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.