COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 336 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 43 лица, од којих је 2 млађе, 22 средње и 19 старије животне доби. Ради се о 18 лица мушког и 25 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тринаесторо лица је из Бања Луке, шесторо из Лакташа, петоро из Бијељине, четворо из Милића, троје из Котор Вароши, по двоје из Мркоњић Града и Прњавора, те по једно из Братунца, Власенице, Градишке, Кнежева, Пелагићева, Сребренице, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 28 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, троје из Новог Града, по двоје из Бијељине, Котор Вароши и Лакташа, те по једно из Приједора, Фоче, Хан Пијеска, Шипова, Градишке, Мркоњић Града, Рибника, Станара, Теслића, Дервенте, Брода, Вукосавља, Добоја и Српца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 60867 случајева вируса корона, а преминуло је 3284 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41886 лица, а тестирано је 254815.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 994, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 410, а у осталим болницама 584. На респиратору је 91 лице (49 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 42 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7428 лица, а надзор је завршен код 177533.

Напомена: Дана 25. 4.2021. године, накнадно су пријављена четири смртна случаја, која су се десила у претходном периоду (троје лица из Бања Луке и једно из Добоја).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.