COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 21.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 771 laboratorijski uzorak, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 236 lica, od kojih je 23 mlađe, 136 srednje i 77 starije životne dobi. Radi se o 116 lica muškog i 120 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdesetoro lica je iz Banja Luke, tridesetoro iz Bijeljine, devetnaestoro iz Gradiške, trinaestoro iz Laktaša, dvanaestoro iz Zvornika, devetoro iz Šipova, po sedmoro iz Bileće, Doboja, Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, po šestoro iz Nevesinja i Šekovića, petoro iz Čelinca, po četvoro iz Donjeg Žabara, Prijedora, Srpca i Foče, po troje iz Kotor Varoši, Teslića i Ugljevika, po dvoje iz Višegrada, Kneževa i Srebrenice, te po jedno iz Broda, Dervente, Novog Grada, Petrovca, Petrova, Prnjavora i Trebinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva, kod kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, po dvoje iz Prijedora, Gradiške i Foče, te po jedno iz Šipova, Novog Grada, Zvornika, Bijeljine, Kotor Varoši, Laktaša i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 59878 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3183 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41218 lica, a testirano je 251396.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 481, a u ostalim bolnicama 638. Na respiratoru je 95 lica (58 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama). 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8573 lica, a nadzor je završen kod 174346.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.