COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 787 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 268 лица, од којих је 19 млађе, 142 средње и 107 старије животне доби. Ради се о 130 лица мушког и 138 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет четворо лица је из Бања Луке, шездесет двоје из Бијељине, осамнаесторо из Требиња, по петнаесторо из Добоја, десеторо из Лакташа, деветоро из Билеће, осморо из Шамца, по седморо из Теслића и Угљевика, петоро из Модриче, четворо из Фоче, по троје из Лопара и Шековића, по двоје из Дервенте, Котор Вароши, Петрова, Прњавора, Станара и Челинца, те по једно из Вукосавља, Гацка, Градишке, Доњег Жабара, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Приједора, Рогатице, Српца, Хан Пијеска, Чајнича и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Шипова, Лакташа, Приједора, Модриче и Угљевика, те по једно из Билеће, Гацка, Градишке, Братунца, Рибника, Бања Луке, Невесиња, Новог Града, Пала, Козарске Дубице, Вишеграда, Рогатице, Шамца, Добоја и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 59642 случаја вируса корона, а преминулo je 3166* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41087 лица, а тестирано је 250625.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1180, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 515, а у осталим болницама 665. На респиратору је 99 лица (61 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама). 

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 8567 лица, а надзор је завршен код 173774.

*Напомена: Дана 19. 4.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај који се десио у претходних неколико дана  (једно лице из Теслића).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.