COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 407 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 115 лица, од којих је 17 млађе, 56 средње и 42 старије животне доби. Ради се о 65 лица мушког и 50 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет петоро лица је из Бања Луке, једанаесторо из Зворника, десеторо из Прњавора, по деветоро из Кнежева и Шипова, по осморо из Бијељине и Градишке, шесторо из Новог Града, по петоро из Лакташа и Шековића, четворо из Челинца, троје из Милића, по двоје из Братунца, Котор Вароши и Приједора, те по једно из Власенице, Дервенте, Доњег Жабара, Мркоњић Града, Пелагићева и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је шесторо из Бања Луке, четворо из Градишке, по двоје из Добоја и Источне Илиџе, те по једно из Гацка, Шамца, Новог Града, Кнежева, Источног Новог Сарајева, Трнова  и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 59374 случаја вируса корона, а преминулo je 3140 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 40986 лица, а тестирано је 249838.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1201, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 542, а у осталим болницама 659. На респиратору је 101 лице (58 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 43 у осталим болницама).  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 8733 лица, а надзор је завршен код 172596.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.