COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Foči izvršeno je testiranje 1173 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 364 lica, od kojih je 36 mlađe, 212 srednje i 116 starije životne dobi. Radi se o 176 lica muškog i 188 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset osmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset troje iz Bijeljine, trideset devetoro iz Trebinja, dvadeset jedno iz Laktaša, osamnaestoro iz Doboja, šesnaestoro iz Dervente, trinaestoro iz Teslića, dvanaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po jedanaestoro iz Zvornika, Nevesinja i Prijedora, devetoro iz Foče, po sedmoro iz Gacka, Gradiške, Mrkonjić Grada i Rogatice, šestoro iz Šipova, po petoro iz Modriče, Pala i Šamca, po četvoro iz Bileće, Novog Grada i Čelinca, troje iz Kotor Varoši, po dvoje iz Višegrada, Vlasenice, Ljubinja, Petrovca, Petrova, Rudog i Srpca, te po jedno iz Broda, Kozarske Dubice, Lopara i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je šestoro iz Banja Luke, troje iz Foče, dvoje iz Bijeljine, te po jedno iz Berkovića, Bileće, Doboja, Gacka, Milića, Prijedora, Novog Grada, Šamca, Stanara, Teslića, Trebinja, Ugljevika, Višegrada i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 57435 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2937 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 39736 lica, a testirano je 242871.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1407, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 610, a u ostalim bolnicama 797. Na respiratoru je 128 lica (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 69 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11843 lica, a nadzor je završen kod 164358.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.