COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Фочи извршено је тестирање 1173 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 364 лица, од којих је 36 млађе, 212 средње и 116 старије животне доби. Ради се о 176 лица мушког и 188 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет осморо лица је из Бања Луке, четрдесет троје из Бијељине, тридесет деветоро из Требиња, двадесет једно из Лакташа, осамнаесторо из Добоја, шеснаесторо из Дервенте, тринаесторо из Теслића, дванаесторо из Источног Новог Сарајева, по једанаесторо из Зворника, Невесиња и Приједора, деветоро из Фоче, по седморо из Гацка, Градишке, Мркоњић Града и Рогатице, шесторо из Шипова, по петоро из Модриче, Пала и Шамца, по четворо из Билеће, Новог Града и Челинца, троје из Котор Вароши, по двоје из Вишеграда, Власенице, Љубиња, Петровца, Петрова, Рудог и Српца, те по једно из Брода, Козарске Дубице, Лопара и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, троје из Фоче, двоје из Бијељине, те по једно из Берковића, Билеће, Добоја, Гацка, Милића, Приједора, Новог Града, Шамца, Станара, Теслића, Требиња, Угљевика, Вишеграда и Рогатице.

До сада је у Републици Српској потврђено 57435 случајева вируса корона, а преминуло је 2937 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39736 лицa, а тестиранo je 242871.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1407, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 610, а у осталим болницама 797. На респиратору је 128 лица (59 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 69 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11843 лица, а надзор је завршен код 164358.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.