COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Фочи извршено је тестирање 1154 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 457 лица, од којих је 31 млађе, 265 средње и 161 старије животне доби. Ради се о 207 лица мушког и 250 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину петнаесторо лица је из Бања Луке, педесет осморо из Бијељине, двадесет двоје из Дервенте, по двадесеторо из Добоја и Лакташа, седамнаесторо из Требиња, петнаесторо из Градишке, четрнаесторо из Приједора, по дванаесторо из Теслића и Шипова, једанаесторо из Рогатице, по десеторо из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Фоче, по деветоро из Козарске Дубице и Прњавора, по осморо из Модриче и Мркоњић Града, седморо из Челинца, по шесторо из Вишеграда, Зворника, Пала и Шековића, по петоро из Брода, Котор Вароши и Чајнича, по четворо из Билеће, Угљевика и Шамца, по троје из Братунца, Рибника и Српца, по двоје Берковића и Крупе на Уни, те по једно из Гацка, Новог Града, Пелагићева, Петровца, Петрова и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке, Модриче и Бијељине, те по једно из Приједора, Прњавора, Осмака, Рогатице, Требиња, Крупе на Уни и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђенo 56718 случајева вируса корона, а преминуло је 2878 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39631 лице, а тестирано је 240654.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1447, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 608, а у осталим болницама 839. На респиратору је 117 лица (62 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 55 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12319 лица, а надзор је завршен код 162256.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.