COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Фочи извршено је тестирање 1041 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 353 лица, од којих је 32 млађе, 201 средње и 120 старије животне доби. Ради се о 176 лица мушког и 177 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет двоје из Бијељине, двадесет троје из Гацка, четрнаесторо из Добоја, по тринаесторо из Лакташа и Приједора, по дванаесторо из Билеће и Невесиња, једанаесторо из Зворника, деветоро из Козарске Дубице, по осморо из Градишке и Дервенте, седморо из Прњавора, по шесторо из Новог Града, Челинца и Шипова, по петоро из Власенице, Котор Вароши, Милића и Мркоњић Града, по четворо из Кнежева, Костајнице, Пала, Српца, Фоче и Шековића, по троје из Вишеграда, Источног Новог Сарајева и Сокоца, по двоје из Братунца, Оштре Луке и Петрова, те по једно из Берковића, Брода, Источне Илиџе, Језера, Петровца, Рибника, Рудог, Теслића, Угљевика, Хан Пијеска и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 34 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је дванаесторо из Бања Луке, по троје из Бијељине, Власенице и Приједора, по двоје из Градишке, Теслића и Источног Новог Сарајева, те по једно из Брода, Добоја, Кнежева, Козарске Дубице, Источне Илиџе, Модриче и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђен 57071 случај вируса корона, а преминуло је 2912 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39713 лицa, а тестиранo je 241698.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1420, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 603, а у осталим болницама 817. На респиратору је 107 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 53 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12050 лица, а надзор је завршен код 163732.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.