COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 7.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Foči izvršeno je testiranje 1266 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 474 lica, od kojih je 32 mlađe, 282 srednje i 160 starije životne dobi. Radi se o 234 lica muškog i 240 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu sedamdeset petoro lica je iz Banja Luke, sedamdeset četvoro iz Bijeljine, trideset sedmoro iz Trebinja, dvadeset četvoro iz Doboja, četrnaestoro iz Foče, trinaestoro iz Prijedora, dvanaestoro iz Zvornika, jedanaestoro iz Kneževa, desetoro iz Bileće, po devetoro iz Prnjavora i Šipova, osmoro iz Laktaša, po sedmoro iz Mrkonjić Grada i Han Pijeska, po šestoro iz Bratunca i Ugljevika, petoro iz Pala, po četvoro iz Kozarske Dubice, Čajniča, Čelinca i Šekovića, po troje iz Novog Grada i Sokoca, po dvoje iz Vlasenice, Gradiške, Krupe na Uni, Nevesinja, Stanara i Teslića, te po jedno iz Broda, Višegrada, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Lopara, Ljubinja, Novog Goražda, Pelagićeva, Ribnika, Rudog, Srpca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 30 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je desetoro iz Banja Luke, četvoro iz Gradiške, po dvoje iz Teslića, Bijeljine, Han Pijeska i Višegrada, te po jedno iz Bratunca, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 56261 slučaj virusa korona, a preminulo je 2862* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 39385 lica, a testirano je 239500.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1461, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 607, a u ostalim bolnicama 854. Na respiratoru je 108 lica (54 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 54 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11766 lica, a nadzor je završen kod 158853.

Napomena: Dana 6. 4.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana (lice iz Višegrada).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •