COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 7.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Фочи извршено је тестирање 1266 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 474 лица, од којих је 32 млађе, 282 средње и 160 старије животне доби. Ради се о 234 лица мушког и 240 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину седамдесет петоро лица је из Бања Луке, седамдесет четворо из Бијељине, тридесет седморо из Требиња, двадесет четворо из Добоја, четрнаесторо из Фоче, тринаесторо из Приједора, дванаесторо из Зворника, једанаесторо из Кнежева, десеторо из Билеће, по деветоро из Прњавора и Шипова, осморо из Лакташа, по седморо из Мркоњић Града и Хан Пијеска, по шесторо из Братунца и Угљевика, петоро из Пала, по четворо из Козарске Дубице, Чајнича, Челинца и Шековића, по троје из Новог Града и Сокоца, по двоје из Власенице, Градишке, Крупе на Уни, Невесиња, Станара и Теслића, те по једно из Брода, Вишеграда, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Пелагићева, Рибника, Рудог, Српца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 30 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих je десеторо из Бања Луке, четворо из Градишке, по двоје из Теслића, Бијељине, Хан Пијеска и Вишеграда, те по једно из Братунца, Добоја, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђен 56261 случај вируса корона, а преминуло је 2862* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39385 лицa, а тестирано је 239500.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1461, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 607, а у осталим болницама 854. На респиратору је 108 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 54 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11766 лица, а надзор је завршен код 158853.

Напомена: Дана 6. 4.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Вишеграда).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •