COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 6.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Foči izvršeno je testiranje 1483 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 442 lica, od kojih je 35 mlađe, 242 srednje i 165 starije životne dobi. Radi se o 231 licu muškog i 211 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset petoro lica je iz Bijeljine, pedeset troje iz Banja Luke, trideset sedmoro iz Gacka, trideset troje iz Gradiške, dvadeset šestoro iz Laktaša, dvadesetoro iz Doboja, sedamnaestoro iz Prijedora, šesnaestoro iz Dervente, četrnaestoro iz Foče, po trinaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Čelnica, jedanaestoro iz Nevesinja, po desetoro iz  Bileće, Višegrada i Rogatice, osmoro iz Modriče, sedmoro iz Novog Goražda, petoro iz Pala, po četvoro iz Broda, Kotor Varoši, Srpca, Teslića, Ugljevika i Šamca, po troje iz Berkovića, Vlasenice i Petrova, po dvoje iz Vukosavlja, Donjeg Žabara, Kozarske Dubice, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Oštre Luke, te po jedno iz Bratunca, Zvornika, Istočne Ilidže i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 33 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je desetoro iz Banja Luke, dvoje iz Trebinja, Prijedora, Laktaša, Gradiške i Dervente, te po jedno iz Bijeljine, Bileće, Čelinca, Doboja, Foče, Gacka, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Pelagićeva, Rogatice, Rudog i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 55787 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2831 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 39277 lica, a testirano je 238233.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1458, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 589, a u ostalim bolnicama 869.  Na respiratoru je 115 lica (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 56 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11336 lica, a nadzor je završen kod 158131.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.