COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Фочи извршено је тестирање 1483 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 442 лица, од којих је 35 млађе, 242 средње и 165 старије животне доби. Ради се о 231 лицу мушког и 211 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет петоро лица је из Бијељине, педесет троје из Бања Луке, тридесет седморо из Гацка, тридесет троје из Градишке, двадесет шесторо из Лакташа, двадесеторо из Добоја, седамнаесторо из Приједора, шеснаесторо из Дервенте, четрнаесторо из Фоче, по тринаесторо из Источног Новог Сарајева и Челница, једанаесторо из Невесиња, по десеторо из  Билеће, Вишеграда и Рогатице, осморо из Модриче, седморо из Новог Горажда, петоро из Пала, по четворо из Брода, Котор Вароши, Српца, Теслића, Угљевика и Шамца, по троје из Берковића, Власенице и Петрова, по двоје из Вукосавља, Доњег Жабара, Козарске Дубице, Лопара, Мркоњић Града, Новог Града и Оштре Луке, те по једно из Братунца, Зворника, Источне Илиџе и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 33 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих je десеторо из Бања Луке, двоје из Требиња, Приједора, Лакташа, Градишке и Дервенте, те по једно из Бијељине, Билеће, Челинца, Добоја, Фоче, Гацка, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Пелагићева, Рогатице, Рудог и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђено 55787 случајевa вируса корона, а преминуло је 2831 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39277 лицa, а тестирано је 238233.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1458, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 589, а у осталим болницама 869.  На респиратору је 115 лица (59 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 56 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11336 лица, а надзор је завршен код 158131.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.