COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 2.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1102 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 479 lica, od kojih je 51 mlađe, 282 srednje i 146 starije životne dobi. Radi se o 227 lica muškog i 252 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu trideset troje lica je iz Banja Luke, pedeset jedno iz Bijeljine, dvadeset sedmoro iz Laktaša, dvadeset petoro iz Trebinja, dvadeset jedno iz Doboja, devetnaestoro iz Bileće, osamnaestoro iz Gacka, sedamnaestoro iz Kneževa, četrnaestoro iz Čelinca, dvanaestoro iz Šipova, jedanaestoro iz Višegrada, po devetoro iz Kotor Varoši i Sokoca, po osmoro iz Pala i Prijedora, po sedmoro iz Mrkonjić Grada, Foče i Han Pijeska, šestoro iz Modriče, po petoro iz Vlasenice, Bratunca, Gradiške, Zvornika i Prnjavora, po četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Ljubinja, po troje iz Broda, Istočnog Starog Grada, Rogatice, Teslića i Šamca, po dvoje iz Donjeg Žabara, Milića, Novog Grada, Petrova i Šekovića, te po jedno iz Dervente, Jezera, Lopara, Osmaka, Ribnika, Rudog, Stanara i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 29 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je desetoro iz Banja Luke, po dvoje iz Trebinja, Laktaša, Doboja i Čelinca, te po jedno iz Čelinca, Prijedora, Ribnika, Sokoca, Šipova, Šekovića, Zvornika, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 54538 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2727 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 38459 lica, a testirano je 234146.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1320, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 528, a u ostalim bolnicama 792. Na respiratoru je 106 lica (63 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 43 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11154 lica, a nadzor je završen kod 153630.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •