COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 2.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1102 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 479 лица, од којих је 51 млађе, 282 средње и 146 старије животне доби. Ради се о 227 лица мушког и 252 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесет троје лица је из Бања Луке, педесет једно из Бијељине, двадесет седморо из Лакташа, двадесет петоро из Требиња, двадесет једно из Добоја, деветнаесторо из Билеће, осамнаесторо из Гацка, седамнаесторо из Кнежева, четрнаесторо из Челинца, дванаесторо из Шипова, једанаесторо из Вишеграда, по деветоро из Котор Вароши и Сокоца, по осморо из Пала и Приједора, по седморо из Мркоњић Града, Фоче и Хан Пијеска, шесторо из Модриче, по петоро из Власенице, Братунца, Градишке, Зворника и Прњавора, по четворо из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Љубиња, по троје из Брода, Источног Старог Града, Рогатице, Теслића и Шамца, по двоје из Доњег Жабара, Милића, Новог Града, Петрова и Шековића, те по једно из Дервенте, Језера, Лопара, Осмака, Рибника, Рудог, Станара и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 29 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је десеторо из Бања Луке, по двоје из Требиња, Лакташа, Добоја и Челинца, те по једно из Челинца, Приједора, Рибника, Сокоца, Шипова, Шековића, Зворника, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 54538 случајевa вируса корона, а преминуло је 2727 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38459 лица, а тестирано је 234146.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1320, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 528, а у осталим болницама 792. На респиратору је 106 лица (63 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 43 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11154 лица, а надзор је завршен код 153630.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.