COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 30.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1327 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 623 lica, od kojih je 51 mlađe, 368 srednje i 204 starije životne dobi. Radi se o 291 licu muškog i 332 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvije stotine četrdeset petoro lica je iz Banja Luke, osamdeset šestoro iz Bijeljine, šezdeset jedno iz Trebinja, dvadeset šestoro iz Prijedora, dvadeset troje iz Bileće, po dvadesetoro iz Doboja i Rogatice, osamnaestoro iz Foče, petnaestoro iz Ugljevika, dvanaestoro iz Laktaša, desetoro iz Prnjavora, devetoro iz Zvornika, po osmoro iz Višegrada i Kozarske Dubice, po sedmoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Ljubinja i Čelinca, šestoro iz Istočne Ilidže, petoro iz Teslića, po troje iz Istočnog Starog Grada i Novog Grada, po dvoje iz Berkovića, Broda, Dervente, Lopara, Novog Goražda i Sokoca, te po jedno iz Gacka, Gradiške, Donjeg Žabara, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Osmaka, Pelagićeva, Ribnika Srpca, Stanara, Trnova i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 33 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je dvanaestoro iz Banja Luke, troje iz Trebinja, po dvoje iz Bijeljine i Laktaša, te po jedno iz Bileće, Bratunca, Dervete, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Srpca, Sokoca, Zvornika, Teslića i Vlasenice.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 52882 slučaja virusa korona, a preminulo je 2644 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 38225 lica, a testirano je 230256.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1236, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 501, a u ostalim bolnicama 735. Na respiratoru je 98 lica (54 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 44 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9232 lica, a nadzor je završen kod 150572.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.