COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 30.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1327 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 623 лица, од којих је 51 млађе, 368 средње и 204 старије животне доби. Ради се о 291 лицу мушког и 332 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двије стотине четрдесет петоро лица је из Бања Луке, осамдесет шесторо из Бијељине, шездесет једно из Требиња, двадесет шесторо из Приједора, двадесет троје из Билеће, по двадесеторо из Добоја и Рогатице, осамнаесторо из Фоче, петнаесторо из Угљевика, дванаесторо из Лакташа, десеторо из Прњавора, деветоро из Зворника, по осморо из Вишеграда и Козарске Дубице, по седморо из Источног Новог Сарајева, Љубиња и Челинца, шесторо из Источне Илиџе, петоро из Теслића, по троје из Источног Старог Града и Новог Града, по двоје из Берковића, Брода, Дервенте, Лопара, Новог Горажда и Сокоца, те по једно из Гацка, Градишке, Доњег Жабара, Котор Вароши, Мркоњић Града, Осмака, Пелагићева, Рибника Српца, Станара, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 33 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је дванаесторо из Бања Луке, троје из Требиња, по двоје из Бијељине и Лакташа, те по једно из Билеће, Братунца, Дервете, Добоја, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Љубиња, Мркоњић Града, Прњавора, Српца, Сокоца, Зворника, Теслића и Власенице.

До сада су у Републици Српској потврђена 52882 случајa вируса корона, а преминуло је 2644 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38225 лица, а тестиранo je 230256.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1236, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 501, а у осталим болницама 735. На респиратору је 98 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 44 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 9232 лица, а надзор је завршен код 150572.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.