COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 26.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1284 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 505 lica, od kojih je 53 mlađe, 294 srednje i 158 starije životne dobi. Radi se o 238 lica muškog i 267 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset sedmoro lica je iz Banja Luke, trideset devetoro iz Bijeljine, trideset šestoro iz Trebinja, četrdesetoro iz Doboja, dvadeset četvoro iz Gacka, sedamnaestoro iz Laktaša, po šesnaestoro iz Prijedora, Teslića i Foče, petnaestoro iz Gradiške, trinaestoro iz Modriče, jedanaestoro iz Nevesinja, po desetoro iz Bileće i Zvornika, po osmoro iz Kneževa i Mrkonjić Grada, po sedmoro iz Vlasenice, Kostajnice, Pala i Čelinca, po šestoro iz Novog Goražda, Šamca i Šipova, po petoro iz Broda, Dervente, Milića, Novog Grada, Prnjavora i Sokoca, po četvoro iz Berkovića i Ugljevika, po troje iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Lopara, Šekovića, Bratunca, Višegrada i Kalinovika, te po jedno iz Petrovca, Petrova, Rogatice i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih  slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, po dvoje iz Laktaša i Pala, te po jedno iz Prijedora, Sokoca, Čelinca, Bratunca, Bileće, Modriče, Gradiške, Novog Grada i Istočne Ilidže.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 51321 slučaj virusa korona, a preminulo je 2550 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 38011 lica, a testirano je 226104.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1134, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 473, a u ostalim bolnicama 661. Na respiratoru je 102 lica (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 43 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9707 lica, a nadzor je završen kod 144849.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.