COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1284 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 505 лицa, од којих је 53 млађе, 294 средње и 158 старије животне доби. Ради се о 238 лица мушког и 267 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет седморо лица је из Бања Луке, тридесет деветоро из Бијељине, тридесет шесторо из Требиња, четрдесеторо из Добоја, двадесет четворо из Гaцка, седамнаесторо из Лакташа, по шеснаесторо из Приједора, Теслића и Фоче, петнаесторо из Градишке, тринаесторо из Мoдриче, једанаесторо из Невесиња, по десеторо из Билеће и Зворника, по осморо из Кнежева и Мркоњић Града, по седморо из Власенице, Костајнице, Пала и Челинца, по шесторо из Нoвoг Горажда, Шaмца и Шипова, по петоро из Брода, Дервенте, Милића, Нoвoг Града, Прњавора и Сокоца, по четворо из Берковића и Угљевика, по троје из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лопара, Шековића, Братунца, Вишеграда и Калиновика, те по једно из Петровца, Петрова, Рогатице и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних  случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Лакташа и Пала, те по једно из Приједора, Сокоца, Челинца, Братунца, Билеће, Модриче, Градишке, Новог Града и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђен 51321 случај вируса корона, а преминуло је 2550 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38011 лица, а тестирано је 226104.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1134, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 473, а у осталим болницама 661. На респиратору је 102 лица (59 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 43 у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 9707 лицa, а надзор је завршен код 144849.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.