COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 25.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1290 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 521 lica, od kojih je 65 mlađe, 297 srednje i 159 starije životne dobi. Radi se o 269 lica muškog i 252 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu šezdeset sedmoro lica je iz Banja Luke, pedeset četvoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Trebinja, dvadeset četvoro iz Prijedora, dvadeset jedno iz Foče, dvadesetoro iz Gradiške, devetnaestoro iz Rogatice, sedamnaestoro iz Laktaša, četrnaestoro iz Bileće, dvanaestoro iz Srpca, jedanaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po desetoro iz Doboja i Istočne Ilidže, po devetoro iz Višegrada i Čelinca, osmoro iz Dervente, po sedmoro iz Pala i Sokoca, po šestoro iz Bratunca i Šipova, po petoro iz Gacka, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prnjavora i Srebrenice, četvoro iz Šekovića, po troje iz Istočnog Starog Grada i Kotor Varoši, po dvoje iz Broda, Donjeg Žabara, Zvornika, Kneževa, Modriče, Novog Goražda, Ugljevika i Šamca, te po jedno iz Kalinovika, Milića, Nevesinja, Oštre Luke, Ribnika, Teslića, Trnova i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih  slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, po dvoje iz Gradiške, Bileće, Foče, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, te po jedno iz Trebinja, Gacka, Šipova, Višegrada, Donjeg Žabara, Srpca, Laktaša, Vlasenice, Doboja i Derevnte. Među preminulima je i jedno mlađe lice starosti 35 godina.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 50816 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2534 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 37924 lica, a testirano je 224820.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1076, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 455, a u ostalim bolnicama 621. Na respiratoru je 95 lica (61 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8997 lica, a nadzor je završen kod 144688.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.