COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1332 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 578 лица , од којих је 60 млађе, 347 средње и 171 старије животне доби. Ради се о 284 лица мушког и 294 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет шесторо лица је из Бања Луке, педесет шесторо из Бијељине, тридесет шесторо из Требиња, тридесет троје из Градишке, двадесет деветоро из Вишеграда, двадесет осморо из Билеће, двадесет седморо из Добоја, по двадесет једно из Приједора и Фоче, шеснаесторо из Лакташа, четрнаесторо из Пала, дванаесторо из Гацка, по десеторо из Власенице, Кнежева, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Невесиња и Сокоца, по деветоро из Зворника и Шековића, осморо из Шипова, по седморо из Брода, Источног Новог Сарајева, Новог Града, Теслића, Хан Пијеска и Челинца, по четворо из Братунца, Котор Вароши и Милића, троје из Угљевика, по двоје из Новог Горажда, Прњавора и Српца, те по једно из Дервенте, Доњег Жабара, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Калиновика, Лопара, Оштре Луке, Рибника, Станара и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 17 смртних  случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Бијељине, Шипова и Источне Илиџе, те по једно из Требиња, Зворника, Мркоњић Града, Приједора, Фоче, Теслића и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 50295 случаја вируса корона, а преминулo je 2509 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37772 лица, а тестирано је 223529.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1082, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 456, а у осталим болницама 626. На респиратору је 101 лице (60 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8376 лицa, а надзор је завршен код 144268.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.