COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1332 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 578 lica , od kojih je 60 mlađe, 347 srednje i 171 starije životne dobi. Radi se o 284 lica muškog i 294 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset šestoro lica je iz Banja Luke, pedeset šestoro iz Bijeljine, trideset šestoro iz Trebinja, trideset troje iz Gradiške, dvadeset devetoro iz Višegrada, dvadeset osmoro iz Bileće, dvadeset sedmoro iz Doboja, po dvadeset jedno iz Prijedora i Foče, šesnaestoro iz Laktaša, četrnaestoro iz Pala, dvanaestoro iz Gacka, po desetoro iz Vlasenice, Kneževa, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Nevesinja i Sokoca, po devetoro iz Zvornika i Šekovića, osmoro iz Šipova, po sedmoro iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Grada, Teslića, Han Pijeska i Čelinca, po četvoro iz Bratunca, Kotor Varoši i Milića, troje iz Ugljevika, po dvoje iz Novog Goražda, Prnjavora i Srpca, te po jedno iz Dervente, Donjeg Žabara, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Lopara, Oštre Luke, Ribnika, Stanara i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 17 smrtnih  slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, po dvoje iz Bijeljine, Šipova i Istočne Ilidže, te po jedno iz Trebinja, Zvornika, Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče, Teslića i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 50295 slučaja virusa korona, a preminulo je 2509 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 37772 lica, a testirano je 223529.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1082, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 456, a u ostalim bolnicama 626. Na respiratoru je 101 lice (60 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 41 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8376 lica, a nadzor je završen kod 144268.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.