Dezinfikovane kazneno – popravne ustanove i školski i predškolski objekti

Juče u toku dana timovi Specijalizovane jedinice zaštite i spasavanja za dezinfekciju izvršili dezinfekciju zatvorskih prostorija JU  KPZ „Kula“ u Istočnom Sarajevu, „Kazneno-popravni zavod “TUNJICE“ u Banja Luci i „Kazneno-popravni zavod“ u Trebinju. I danas se nastavlja sa aktivnostima dezinfekcije zatvora na području Republike Srpske u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Na području Istočnog Sarajeva izvršena je i dezinfekcija Gradske tržnice, Odjeljenja žandarmerije, Predškolskih ustanova „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu i “Bubamara” u Palama. Dezinfikovane su i crkve Arhanđela Gavrila i Uspenja presvete Bogorodice u Palama.

U Modriči su dezinfikovane javne ustanove, srednje i osnovne škole područna odjeljenja OŠ: “Sveti Sava” Vranjak, Dugo polje, Riječani gornji, Garevci, Koprivna i Vranjak Brijestovo.

Završena je i OŠ „Dositej Obradović“ Teslić, Blatnica, područna škola Kamenica, OŠ „Stevan Dušanić“ Pribinac, područne škole u Donjem i Gornjem Buletiću, Liplji, Šnjegotini i Lukavacu kao i OŠ „Jevrem Stanković“ u Čečavi i područne škole u Ukrinicima i Kiseljaku.

U toku jučerašnjeg dana dezinfikovano je 87.590   m2 površine. Za naredna dva dana planirana je dezinfekcija unutrašnjeg i vanjskog prostora u sudovim i tužilaštvima u Republici Srpskoj.

Slika 1: JU  KPZ „Kula“ u Istočnom Sarajevu
slika 2: „Kazneno-popravni zavod “TUNJICE“ u Banja Luci
slika 3: „Kazneno-popravni zavod“ u Trebinju
slika 4: Predškolska ustanova „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu