Дезинфиковане казнено – поправне установе и школски и предшколски објекти

Јуче у току дана тимови Специјализоване јединице заштите и спасавања за дезинфекцију извршили дезинфекцију затворских просторија ЈУ  КПЗ „Кула“ у Источном Сарајеву, „Казнено-поправни завод “ТУЊИЦЕ“ у Бања Луци и „Казнено-поправни завод“ у Требињу. И данас се наставља са активностима дезинфекције затвора на подручју Републике Српске у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске.

На подручју Источног Сарајева извршена је и дезинфекција Градске тржнице, Одјељења жандармерије, Предшколских установа „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву и “Бубамара” у Палама. Дезинфиковане су и цркве Арханђела Гаврила и Успења пресвете Богородице у Палама.

У Модричи су дезинфиковане јавне установе, средње и основне школе подручна одјељења ОШ: “Свети Сава” Врањак, Дуго поље, Ријечани горњи, Гаревци, Копривна и Врањак Бријестово.

Завршена је и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Теслић, Блатница, подручна школа Каменица, ОШ „Стеван Душанић“ Прибинац, подручне школе у Доњем и Горњем Булетићу, Липљи, Шњеготини и Лукавацу као и ОШ „Јеврем Станковић“ у Чечави и подручне школе у Укриницима и Кисељаку.

У току јучерашњег дана дезинфиковано је 87.590   м2 површине. За наредна два дана планирана је дезинфекција унутрашњег и вањског простора у судовим и тужилаштвима у Републици Српској.

Слика 1: ЈУ  КПЗ „Кула“ у Источном Сарајеву
слика 2: „Казнено-поправни завод “ТУЊИЦЕ“ у Бања Луци
слика 3: „Казнено-поправни завод“ у Требињу
слика 4: Предшколска установа „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву