COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1080 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 414 лица, од којих је 49 млађе, 257 средње и 108 старије животне доби. Ради се о 195 лица мушког и 219 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шеснаесторо лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Бијељине, четрдесет једно из Требиња, двадесет двоје из Добоја, шеснаесторо из Градишке, по дванаесторо из Пала и Фоче, десеторо из Приједора, по осморо из Вишеграда, Гацка, Лакташа и Теслића, по седморо из Берковића и Зворника, по шесторо из Билеће, Дервенте и Кнежева, по петоро из Котор Вароши, Милића, Невесиња, Прњавора и Сокоца, по четворо из Брода, Источног Новог Сарајева, Модриче и Новог Града, по троје из Братунца, Мркоњић Града, Чајнича, Шековића и Шипова, по двоје из Српца, Угљевика и Челница, те по једно из Вукосавља, Доњег Жабара, Источне Илиџе, Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Оштре Луке, Петрова, Рибника и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Источне Илиџе (двоје), Теслића, Вишеграда, Пала и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 48407 случајева вируса корона, а преминулo je 2426 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37402 лица, а тестирано је 217943.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 935, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 355, а у осталим болницама 580. На респиратору је 76 лица (45 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6941 лице, а надзор је завршен код 145046.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.