COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1387 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 543 лица, од којих је 50 млађе, 358 средње и 135 старије животне доби. Ради се о 252 лица мушког и 291 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шездесет деветоро лица је из Бања Луке, по тридесет четворо из Бијељине и Требиња, двадесет осморо из Приједора, двадесет шесторо из Лакташа, двадесет четворо из Добоја, по деветнаесторо из Рогатице и Фоче, шеснаесторо из Сокоца, петнаесторо из Пала, дванаесторо из Козарске Дубице, десеторо из Градишке, по деветоро из Билеће, Зворника и Српца, по осморо из Источног Новог Сарајева, Мркоњић Града, Теслића и Шипова, по седморо из Источне Илиџе и Челинца, по петоро из Братунца, Дервенте и Модриче, по четворо из Брода, Вишеграда, Калиновика, Котор Вароши, Милића и Новог Града, троје из Прњавора, по двоје из Берковића, Доњег Жабара, Лопара, Новог Горажда, Сребренице и Шамца, те по једно из Власенице, Источног Старог Града, Костајнице, Невесиња, Осмака, Петровца, Петрова, Рибника, Рудог и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је троје из Бања Луке, двоје из Источног Новог Сарајева, те по једно из Власенице, Братунца, Мркоњић Града, Добоја, Теслића, Шамца, Дервенте, Пала, Требиња и Вишеграда.

До сада су у Републици Српској потврђена 47993 случаја вируса корона, а преминулo je 2420 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37342 лица, а тестирано је 216863.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 895, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 343, а у осталим болницама 552. На респиратору је 72 лица (41 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6217 лица, а надзор је завршен код 144787.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.