COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 12.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1034 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 278 lica, od kojih je 27 mlađe, 168 srednje i 83 starije životne dobi. Radi se o 127 lica muškog i 151 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset sedmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset troje iz Bijeljine, osamnaestoro iz Trebinja, šesnaestoro iz Prijedora, četrnaestoro iz Zvornika, dvanaestoro iz Doboja, desetoro iz Dervente, po osmoro iz Broda i Gradiške, sedmoro iz Teslića, po šestoro iz Laktaša i Šamca, petoro iz Čelinca, po četvoro iz Kneževa, Kozarske Dubice, Prnjavora i Foče, po troje Višegrada, Modriče i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Bileće, Bratunca, Vlasenice, Ljubinja, Milića, Ugljevika, Šekovića i Šipova, te po jedno iz Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajice, Novog Grada, Petrova, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi iz Trebinja (troje), Doboja (dvoje), Ugljevika, Prnjavora i Kneževa.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 46023 slučaja virusa korona, a preminulo je 2338 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 36945 lica, a testirano je 210798.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 788, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 318, a u ostalim bolnicama 470. Na respiratoru je 63 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 27 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5062 lica, a nadzor je završen kod 144242.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.