COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1034 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 278 лица, од којих је 27 млађе, 168 средње и 83 старије животне доби. Ради се о 127 лица мушког и 151 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет седморо лица је из Бања Луке, двадесет троје из Бијељине, осамнаесторо из Требиња, шеснаесторо из Приједора, четрнаесторо из Зворника, дванаесторо из Добоја, десеторо из Дервенте, по осморо из Брода и Градишке, седморо из Теслића, по шесторо из Лакташа и Шамца, петоро из Челинца, по четворо из Кнежева, Козарске Дубице, Прњавора и Фоче, по троје Вишеграда, Модриче и Мркоњић Града, по двоје из Билеће, Братунца, Власенице, Љубиња, Милића, Угљевика, Шековића и Шипова, те по једно из Вукосавља, Источног Новог Сарајева, Костајице, Новог Града, Петрова, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je осам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Требиња (троје), Добоја (двоје), Угљевика, Прњавора и Кнежева.

До сада су у Републици Српској потврђена 46023 случаја вируса корона, а преминуло је 2338 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36945 лица, а тестирано је 210798.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 788, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 318, а у осталим болницама 470. На респиратору је 63 лица (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5062 лица, а надзор је завршен код 144242.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.