COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1188 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 407 лица, од којих је 51 млађе, 240 средње и 116 старије животне доби. Ради се о 199 лица мушког и 208 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесет једно лице је из Бања Луке, четрдесет осморо из Требиња, по двадесет шесторо из Бијељине и Добоја, двадесет четворо из Источне Илиџе, двадесет троје из Источног Новог Сарајева, петнаесторо из Сокоца, једанаесторо из Лакташа, деветоро из Теслића, по осморо из Билеће, Вишеграда и Прњавора, седморо из Рогатице, по шесторо из Дервенте и Пала, по петоро из Фоче и Челинца, по четворо из Зворника и Српца, по троје из Гацка, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Сребренице и Шековића, по двоје из Братунца, Калиновика, Котор Вароши и Шамца, те по једно из Градишке, Доњег Жабара, Кнежева, Лопара, Новог Горажда, Осмака и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Зворника и Вишеграда(по двоје), те из Градишке, Требиња и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђенo 45745 случајева вируса корона, а преминуло је 2330 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36903 лица, а тестирано је 209764.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 731, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 302, а у осталим болницама 429. На респиратору је 65 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5755 лица, а надзор је завршен код 143273.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.