COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 6.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 997 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 323 lica, od kojih je 45 mlađe, 192 srednje i 86 starije životne dobi. Radi se o 160 lica muškog i 163 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset devetoro lica je iz Banja Luke, pedeset četvoro iz Trebinja, trideset dvoje iz Bijeljine, šesnaestoro iz Rogatice, po trinaestoro iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca, dvanaestoro iz Istočne Ilidže, devetoro iz Pala, po osmoro iz Gradiške i Doboja, šestoro iz Bileće, po petoro iz Gacka i Zvornika, po četvoro iz Lopara, Ljubinja, Teslića i Foče, po troje iz Bratunca, Kozarske Dubice, Modriče, Nevesinja i Prijedora, po dvoje iz Berkovića, Laktaša, Novog Grada, Oštre Luke i Ribnika i Vlasenice, Dervente, Donjeg Žabara, Prnjavora, Rudog, Srpca, Trnova, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi iz Doboja (dvoje), Srebrenice, Teslića i Kotor Varoši.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 44609 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2282 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 36517 lica, a testirano je 205616.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 613, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 258, a u ostalim bolnicama 355 (tabele 3 i 4). Na respiratoru je 65 lica (40 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4133 lica, a nadzor je završen kod 141147.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.