COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. aпостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 997 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 323 лица, од којих је 45 млађе, 192 средње и 86 старије животне доби. Ради се о 160 лица мушког и 163 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет деветоро лица је из Бања Луке, педесет четворо из Требиња, тридесет двоје из Бијељине, шеснаесторо из Рогатице, по тринаесторо из Вишеграда, Источног Новог Сарајева и Сокоца, дванаесторо из Источне Илиџе, деветоро из Пала, по осморо из Градишке и Добоја, шесторо из Билеће, по петоро из Гацка и Зворника, по четворо из Лопара, Љубиња, Теслића и Фоче, по троје из Братунца, Козарске Дубице, Модриче, Невесиња и Приједора, по двоје из Берковића, Лакташа, Новог Града, Оштре Луке и Рибника и Власенице, Дервенте, Доњег Жабара, Прњавора, Рудог, Српца, Трнова, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Добоја (двоје), Сребренице, Теслића и Котор Вароши.

До сада је у Републици Српској потврђенo 44609 случајева вируса корона, а преминуло је 2282 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36517 лица, а тестирано је 205616.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 613, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 258, а у осталим болницама 355 (табеле 3 и 4). На респиратору је 65 лица (40 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4133 лица, а надзор је завршен код 141147.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.