COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 20.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 791 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 122 lica, od kojih je 10 mlađe, 75 srednje i 37 starije životne dobi. Radi se o 61 licu muškog i 61 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrnaestoro lica je iz Banja Luke, po jedanaestoro iz Bijeljine, Višegrada i Istočne Ilidže, devetoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po osmoro iz Gradiške i Doboja, sedmoro iz Pala, šestoro iz Zvornika, po petoro iz Prijedora, Foče i Čelinca, četvoro iz Kozarske Dubice, po troje iz Sokoca i Trebinja, po dvoje iz Laktaša, Osmaka i Srpca, te po jedno iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Nevesinja, Novog Grada, Prnjavora i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi od kojih je dvoje iz Vukosavlja, te po jedno iz Banja Luke, Teslića i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 42141 slučaj virusa korona, a preminulo je 2202 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 33664 lica, a testirano je 195376.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 471, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 175, a u opštim bolnicama 296.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3164 lica, a nadzor je završen kod 137965.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •