COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 528 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 44 лица, од којих је 6 млађе, 21 средње и 17 старије животне доби. Ради се о 21 лицу мушког и 23 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесеторо лица је из Бања Луке, по троје из Бијељине, Лакташа и Шамца, по двоје из Зворника, Невесиња и Прњавора, те по једно из Источног Новог Сарајева, Калиновика, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Приједора, Српца, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби од којих је по двоје из Козарске Дубице и  Бања Луке, те по једно из Кнежева и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 42185 случајева вируса корона, а преминуло је 2209 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 33898 лица, а тестирано је 195914.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 469, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 175, а у oпштим болницама 294.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3181 лице, а надзор је завршен код 137969.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.