COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 18.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 618 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 lica, od kojih je 12 mlađe, 42 srednje i 29 starije životne dobi. Radi se o 45 lica muškog i 38 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, tridesetoro lica je iz Banja Luke, devetoro iz Zvornika, po sedmoro iz Bijeljine i Laktaša, šestoro iz Kozarske Dubice, četvoro iz Gradiške, po troje iz Istočne Ilidže i Kotor Varoši, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića, te po jedno iz Kneževa, Kostajnice, Lopara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi iz Banja Luke (troje), Bratunca, Šamca, Dervente, Modriče, Nevesinja, Zvornika i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41910  slučajeva virusa korona, a preminulo je 2188 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 32598 lica, a testirano je 193913.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 480, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 173, a u opštim bolnicama 307.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2999 lica, a nadzor je završen kod 137811.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.