COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 618 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 83 лица, од којих је 12 млађе, 42 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 45 лица мушког и 38 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесеторо лицa je из Бања Луке, деветоро из Зворника, по седморо из Бијељине и Лакташа, шесторо из Козарске Дубице, четворо из Градишке, по троје из Источне Илиџе и Котор Вароши, по двоје из Источног Новог Сарајева, Прњавора и Теслића, те по једно из Кнежева, Костајнице, Лопара, Мркоњић Града, Приједора, Фоче, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке (троје), Братунца, Шамца, Дервенте, Модриче, Невесиња, Зворника и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41910  случајева вируса корона, а преминуло је 2188 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 32598 лица, а тестирано је 193913.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 480, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 173, а у oпштим болницама 307.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2999 лица, а надзор је завршен код 137811.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.