COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 575 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 112 lica, od kojih je 10 mlađe, 65 srednje i 37 starije životne dobi. Radi se o 51 licu muškog i 61 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, tridesetoro lica je iz Banja Luke, devetoro iz Pala, sedmoro iz Sokoca, šestoro iz Doboja, petoro iz Bijeljine, po četvoro iz Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Laktaša i Prijedora, po troje iz Višegrada, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, po dvoje iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Srpca i Han Pijeska, te po jedno iz Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i  starije životne dobi iz Banja Luke (dvoje), Dervente, Srpca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41827 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2178 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 31307 lica, a testirano je 193295.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 507, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 191, a u opštim bolnicama 316.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3163 lica, a nadzor je završen kod 136387.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.