COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 708 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 99 лица, од којих је 9 млађе, 62 средње и 28 старије животне доби. Ради се о 48 лица мушког и 51 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, десеторо из Требиња, деветоро из Градишке, петоро из Бијељине, по четворо из Добоја и Зворника, по троје из Дервенте, Лакташа, Петрова и Теслића, по двоје из Билеће, Вишеграда, Лопара, Модриче, Пала, Приједора и Челинца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Прњавора, Рогатице, Сокоца, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке (троје), Приједора (двоје), Сокоца, Рогатице, Зворника, Источног Новог Срајева и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41715 случајева вируса корона, а преминуло је 2171 лице, код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 29599 лица, а тестирано је 192719.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 536, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 199, а у oпштим болницама 337.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3247 лица, а надзор је завршен код 136040.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.