COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 16.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 708 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 99 lica, od kojih je 9 mlađe, 62 srednje i 28 starije životne dobi. Radi se o 48 lica muškog i 51 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset četvoro lica je iz Banja Luke, desetoro iz Trebinja, devetoro iz Gradiške, petoro iz Bijeljine, po četvoro iz Doboja i Zvornika, po troje iz Dervente, Laktaša, Petrova i Teslića, po dvoje iz Bileće, Višegrada, Lopara, Modriče, Pala, Prijedora i Čelinca, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Prnjavora, Rogatice, Sokoca, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi iz Banja Luke (troje), Prijedora (dvoje), Sokoca, Rogatice, Zvornika, Istočnog Novog Srajeva i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41715 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2171 lice, kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 29599 lica, a testirano je 192719.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 536, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 199, a u opštim bolnicama 337.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3247 lica, a nadzor je završen kod 136040.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •