Prognoza vremena za dane vikenda u Republici Srpskoj

Prema prognozi vremena Meteorološke službe Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske do kraja dana očekuje nas sunčano i umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, te hladno sa temperaturama vazduha ispod nule u većini krajeva, osim na jugu, gdje će, uz sunčano vrijeme, temperatura da bude iznad nule.

U toku noći na subotu, očekuje se naoblačenje sa juga, pa će u subotu (13. 2.2021. godine) ujutro biti slabog snijega u južnim predjelima. Biće veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazom. Slični vremenski uslovi zadržaće se tokom dana, a poslijepodne se očekuje raslojavanje oblačnosti u sjevernim krajevima. Minimalne jutarnje temperature vazduha kretaće se od -9°S do -4°S, na planinama od -13°S, na jugu od -2°S, a najviša dnevna temperatura od -7°S do -2°S, na jugu do 1°S, na planinama od -10°S.

Izdat je narandžasti meteoalarm za pojavu niskih temperatura vazduha za regione Višegrada i Foče, žuti meteoalarm za pojavu niskih temperatura vazduha za regione Banja Luke, Prijedora i Trebinja, te žuti meteoalarm za pojavu formiranja snježnog pokrivača za region Foče (meteoalarm.eu).

U nedjelju (14. 2.2021. godine) ujutro očekuje se veoma hladno vrijeme sa umjerenim do jakim mrazem, na sjeveru i zapadu promjenljivo oblačno, a od centralnih predjela na istok i jug oblačno. Tokom dana biće oblačno i hladno vrijeme sa temperaturama vazduha ispod nule u većini krajeva. Mestimično u centralnom pojasu i na istoku padaće slab, lokalno umjeren snijeg, popodne na istoku u planinama očekuje se i po koji pljusak snijega. U južnim predjelima očekuje se promjenjljivo oblačno i suvo vrijeme. Minimalna jutarnja temperatura vazduha kretaće se od -10°S do -5°S, na planinama od -15°S na jugu od -3°S, a najviša dnevna temperatura od -5°S do 0°S, na sjeveru i jugu lokalno za stepen dva viša, na planinama od -10°S.