Прогноза времена за дане викенда у Републици Српској

Према прогнози времена Метеоролошке службе Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске до краја дана очекује нас сунчано и умјерено облачно вријеме са сунчаним интервалима, те хладно са температурама ваздуха испод нуле у већини крајева, осим на југу, гдје ће, уз сунчано вријеме, температура да буде изнад нуле.

У току ноћи на суботу, очекује се наоблачење са југа, па ће у суботу (13. 2.2021. године) ујутро бити слабог снијега у јужним предјелима. Биће веома хладно са умјереним до јаким мразом. Слични временски услови задржаће се током дана, а послијеподне се очекује раслојавање облачности у сјеверним крајевима. Минималне јутарње температуре ваздуха кретаће се од -9°С до -4°С, на планинама од -13°С, на југу од -2°С, а највиша дневна температура од -7°С до -2°С, на југу до 1°С, на планинама од -10°С.

Издат је наранџасти метеоаларм за појаву ниских температура ваздуха за регионе Вишеграда и Фоче, жути метеоаларм за појаву ниских температура ваздуха за регионе Бања Луке, Приједора и Требиња, те жути метеоаларм за појаву формирања сњежног покривача за регион Фоче (meteoalarm.eu).

У недјељу (14. 2.2021. године) ујутро очекује се веома хладно вријеме са умјереним до јаким мразем, на сјеверу и западу промјенљиво облачно, а од централних предјела на исток и југ облачно. Током дана биће облачно и хладно вријеме са температурама ваздуха испод нуле у већини крајева. Местимично у централном појасу и на истоку падаће слаб, локално умјерен снијег, поподне на истоку у планинама очекује се и по који пљусак снијега. У јужним предјелима очекује се промјењљиво облачно и суво вријеме. Минимална јутарња температура ваздуха кретаће се од -10°С до -5°С, на планинама од -15°С на југу од -3°С, а највиша дневна температура од -5°С до 0°С, на сјеверу и југу локално за степен два виша, на планинама од -10°С.