COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 3.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 555 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 82 лица, од којих је 7 млађе, 48 средње и 27 старије животне доби. Ради се о 35 лица мушког и 47 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, седморо из Добоја, шесторо из Зворника, петоро из Приједора, четворо из Бијељине, по троје из Хан Пијеска, Челинца и Шипова, по двоје из Козарске Дубице, Љубиња и Новог Града, те по једно из Кнежева, Котор Вароши, Лакташа, Милића, Мркоњић Града, Оштре Луке, Прњавора, Сокоца, Српца, Теслића и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева. Ради се о лицима средње (мушкарац 47 година) и старије животне доби, код којих је потврђено присуство вируса корона, од којих је по једно из Новог Града, Бања Луке, Фоче, Прњавора и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 40490 случајева вируса корона, а преминуло је 2080 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 27425 лица, а тестирано је 185309.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 564, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 208, а у oпштим болницама 356.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4176 лица, а надзор је завршен код 130587.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.