COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 2.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 641 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 85 лица, од којих је 6 млађе, 45 средње и 34 старије животне доби. Ради се о 41 лицу мушког и 44 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет једно лице је из Бања Луке, четрнаесторо из Требиња, десеторо из Бијељине, по шесторо из Лакташа и Приједора, по четворо из Козарске Дубице, Котор Вароши и Модриче, троје из Шамца, по двоје из Билеће, Градишке, Добоја, Зворника и Љубиња, те по једно из Прњавора, Угљевика и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева. Ради се о лицима средње (мушкарац 39 година) и старије животне доби, код којих је потврђено присуство вируса корона, а од којих је двоје из Бијељине и по једно из Новог Града, Бања Луке и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђенo 40408 случајева вируса корона, а преминуло је 2075 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 27247 лица, а тестирано је 184752.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 567, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у oпштим болницама 355.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4361 лице, а надзор је завршен код 130284.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.