Još kontejnera za ugroženo stanovništvo u Petrinji

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora, Milanom Novitovićem, danas su nastavili sa aktivnostima pružanja pomoći u Hrvatskoj i dopremili još 4 stambena kontejnera ugroženom stanovništvu na području Petrinje.

Novitović se sastao na licu mjesta sa Damirom Trutom, pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova Hrvatske i direktorom Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji mu se zahvalio na pruženoj podršci.

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite su od 29.12. prošle godine angažovani na uklanjanju posljedica zemljotresa koji je tog dana pogodio susjednu Hrvatsku a pričinio je i materijalnu štetu u opštini Kostajnica. Danas je završena i posljednja aktivnost u ovoj lokalnoj zajednici kada je naš tim u pitanju, a to je sanacija krova na objektu srednje škole.

Nakon kratke pauze za Božić, od 8.1. 2021. godine nastavićemo sa aktivnostima pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Hrvatske u vidu dostavljanja stambenih kontejnera za smještaj porodica koje su u potresu ostale bez svojih domova.

slika 1: dostava kontejnera u Hrvatsku
slika 2: sanacija krova na srednjoj školi u Kostajnici