Још контејнера за угрожено становништво у Петрињи

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, на челу са вршиоцем дужности директора, Миланом Новитовићем, данас су наставили са активностима пружања помоћи у Хрватској и допремили још 4 стамбена контејнера угроженом становништву на подручју Петриње.

Новитовић се састао на лицу мјеста са Дамиром Трутом, помоћником министра унутрашњих послова Хрватске и директором Државне управе за заштиту и спашавање који му се захвалио на пруженој подршци.

Припадници Републичке управе цивилне заштите су од 29.12. прошле године ангажовани на уклањању посљедица земљотреса који је тог дана погодио сусједну Хрватску а причинио је и материјалну штету у општини Костајница. Данас је завршена и посљедња активност у овој локалној заједници када је наш тим у питању, а то је санација крова на објекту средње школе.

Након кратке паузе за Божић, од 8.1. 2021. године наставићемо са активностима пружања помоћи угроженом становништву Хрватске у виду достављања стамбених контејнера за смјештај породица које су у потресу остале без својих домова.

слика 1: достава контејнера у Хрватску
слика 2: санација крова на средњој школи у Костајници