COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 1.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 671 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 153 lica, od kojih je 16 mlađe, 85 srednje i 52 starije životne dobi. Radi se o 72 lica muškog i 81 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset osmoro lica je iz Trebinja, dvadeset sedmoro iz Banja Luke, petnaestoro iz Bijeljine, devetoro iz Doboja, osmoro iz Višegrada, šestoro iz Zvornika, po petoro iz Kalinovika, Modriče i Prnjavora, po četvoro iz Broda i Laktaša, po troje iz Berkovića, Bratunca, Pelagićeva, Ribnika i Teslića, po dvoje iz Bileće, Kneževa, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Foče i Čelinca, te po jedno iz Dervente, Donjeg Žabara, Novog Grada, Novog Goražda, Pala, Prijedora, Stanara i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je jedno mlađe lice (muškarac 32 godine). Troje lica je iz Banja Luke, dvoje iz Doboja, te po jedno iz Prijedora, Trebinja, Bijeljine, Novog Goražda i Šamca).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37185 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1784 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 23390 lica, a testirano je 162509.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 721, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 286, a u opštim bolnicama  435.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7849 lica, a nadzor je završen kod 118955.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.