“ОНЕ СУ НАШИ ХЕРОЈИ” Александра и Анастасија помажу становницима Костајнице који су погођени земљотресом

Александра Малиновић из Бијељине и Анастасја Ћоровић из Бања Луке равноправно са колегама специјализованих тимова Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, од првог дана помажу становницима Костајнице угроженим земљотресом.

Ове двије дјевојке су показале изузетну пожртвованост и храброст, одлучност да, на хладноћи и киши, дању и ноћу раде са колегама, рекао је за Српскаинфо Милан Новитовић, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

На сваком задатку, поправци кућа, достављању хране и других потрепштина, организовању спасилачких тимова, Александра и Анастасја су у првим редовима. Оне ће и сутра, првог дана Нове године, уколико буде потребно, бити у Костајници и помагати – каже Новитовић.

Бијељинка Александра, казе да није имала дилема у вези одласка на земљотресом угрожено подручје.

-Запослена сам у Републичкој управи цивилне заштите али нисам морала ићи тамо, нико ме на то није приморао али сам, заједно са колегиницом из Бањалуке која је чланица Горске службе спасавања одлучила да идем. Ту није било дилеме и зато сам задовољна, срећна јер сам помогла људима. То ме испуњава задовољством – изјавила је Александра.

Она ће Нову годину вјероватно дочекати на путу за Бијељину јер је рашчишћавање за данас престало доласком ноћи. Све похвале за ове двије храбре дјевојке стижу и од њихових домаћина који су их назвали својим херојима и доброчинитељима.