“ONE SU NAŠI HEROJI” Aleksandra i Anastasija pomažu stanovnicima Kostajnice koji su pogođeni zemljotresom

Aleksandra Malinović iz Bijeljine i Anastasja Ćorović iz Banja Luke ravnopravno sa kolegama specijalizovanih timova Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, od prvog dana pomažu stanovnicima Kostajnice ugroženim zemljotresom.

Ove dvije djevojke su pokazale izuzetnu požrtvovanost i hrabrost, odlučnost da, na hladnoći i kiši, danju i noću rade sa kolegama, rekao je za Srpskainfo Milan Novitović, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Na svakom zadatku, popravci kuća, dostavljanju hrane i drugih potrepština, organizovanju spasilačkih timova, Aleksandra i Anastasja su u prvim redovima. One će i sutra, prvog dana Nove godine, ukoliko bude potrebno, biti u Kostajnici i pomagati – kaže Novitović.

Bijeljinka Aleksandra, kaze da nije imala dilema u vezi odlaska na zemljotresom ugroženo područje.

-Zaposlena sam u Republičkoj upravi civilne zaštite ali nisam morala ići tamo, niko me na to nije primorao ali sam, zajedno sa koleginicom iz Banjaluke koja je članica Gorske službe spasavanja odlučila da idem. Tu nije bilo dileme i zato sam zadovoljna, srećna jer sam pomogla ljudima. To me ispunjava zadovoljstvom – izjavila je Aleksandra.

Ona će Novu godinu vjerovatno dočekati na putu za Bijeljinu jer je raščišćavanje za danas prestalo dolaskom noći. Sve pohvale za ove dvije hrabre djevojke stižu i od njihovih domaćina koji su ih nazvali svojim herojima i dobročiniteljima.