COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, и  Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 363 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 102 лица, од којих је 9 млађе, 48 средње и 45 старије животне доби. Ради се о 57 лица мушког и 45 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет двоје лица је из Бања Луке, петнаесторо из Бијељине, десеторо из Зворника, седморо из Лакташа, по шесторо из Козарске Дубице и Прњавора, по четворо из Братунца и Градишке, по двоје из Теслића и Челинца, те по једно из Котор Вароши, Мркоњић Града, Рибника и Требиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртнa случајa, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о десеторо лица мушког и тринаесторо женског пола, старије и средње животне доби, од којих је петоро из Бијељине, четворо из Бања Луке, по двоје из Прњавора, Котор Вароши и Зворника, те по једно из Приједора, Челинца, Добоја, Модриче, Козарске Дубице, Требиња, Градишке и Братунца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 33766 случајeва вируса корона, а преминуло је 1428* лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 19706 лица, а тестирано је 149093.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1091, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 369, а у oпштим болницама 722.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11853 лица, а надзор је завршен код 105580.

*Напомена: Дана 13. 12.2020. године, накнадно је пријављено 9 смртних случајева, који су се десили у претходних неколико дана (петоро лица из Приједора, двоје из Новог Града, те по једно из Оштре Луке и Фоче).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.