COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 15.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 765 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 262 лица, од којих је 32 млађе, 160 средње и 70 старије животне доби. Ради се о 137 лица мушког и 125 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет шесторо лица је из Бања Луке, четрдесет седморо из Бијељине, шеснаесторо из Зворника, петнаесторо из Добоја, тринаесторо из Приједора, једанаесторо из Котор Вароши, десеторо из Градишке, по деветоро из Кнежева и Прњавора, по осморо из Брода и Лакташа, по седморо из Мркоњић Града и Теслића, петоро из Фоче, по троје из Лопара, Рудог, Угљевика, Хан Пијеска и Чајнича, по двоје из Братунца, Дервенте, Модриче, Новог Града и Челинца, те по једно из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Петровца, Петрова, Сребренице и Требиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајевa, код којих је потврђено присуство вируса корона. Према мјесту пребивалишта четворо лица је из Бања Луке, по двоје из Модриче и Бијељине, те по једно из Теслића, Петрова, Брода, Добоја, Чајнича, Вишеграда и Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђенo 34028 случајeва вируса корона, а преминуло је 1462* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 19861 лице, а тестирано је 149861. Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1072, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 362, а у oпштим болницама 710. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11966 лица, а надзор је завршен код 106132.

*Напомена: Дана 14. 12.2020. године, накнадно је пријављено 19 смртних случајева који су се десили у претходних неколико дана (петоро лица са Пала, четворо из Источне Илиџе, троје из Источног Новог Сарајева, двоје из Сокоца, те по једно из Хан Пијеска, Калиновика, Бања Луке, Приједора и Градишке).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.